Omenapiirakat ja korvapuustit ovat klassisia jälkiruokia, joista on olemassa lukemattomia versioita.

En ole aikaisemmin kuitenkaan kuullut että joku yhdistäisi omenapiirakan ja korvapuustin keskenään… Tässä reseptissä pääset tutustumaan kuinka näin tehdään.

Voin jo etukäteen luvata ettei lopputulos tuota pettymystä!

Ainekset:

  • 5 granny smith -omenaa siivuiksi leikattuna
  • 2 purkkia valmista korvapuustitaikinaa (voi tehdä myös itse)
  • 100 g sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele vuoka.
  2. Kuori omenat ja leikkaa ne siivuiksi.
  3. Lisää sokeri, kaneli ja maissitärkkelys omenasiivujen joukkoon.
  4. Leikkaa jokainen korvapuustirulla puoliksi ja kauli niitä jauhojen kanssa, kunnes taikina on litteää.
  5. Peitä vuoan pohja kaulitulla korvapuustirullilla, niistä tulee piirakan rapea pohja.
  6. Lisää omenasiivut ja loput kaulitusta korvapuustitaikinasta, katso ettei taikinassa ole reikiä.
  7. Peitä foliolla ja paista 35 minuutin ajan.
  8. Ota folio pois ja paista ilman foliota 10 minuutin ajan.
  9. Anna piirakan vetäytyä ja kaada päälle sokerikuorrutusta.
  10. Nauti!

Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta! 

Ja taas iski makeanhimo… Jaa resepti Facebookissa, jos uskot että tämä maistuu herkulliselta! 

Kommentit

kommenttia