Tämä resepti tuottaa vieraillesi suunnattomasti mielihyvää.

Ainekset:

  • 2,5 cm paksuinen naudan entrecote-pihvi
  • 2 rkl koshersuolaa
  • 2 rkl mustapippuria
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl voita
  • 2 timjamin vartta
  • muutama varsi rosmariinia
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistus:

1. Lämmitä uuni 120 asteeseen.

2. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla. Muista hieroa mausteet tasaisesti ympäri pihviä.

3. Aseta pihvi pellille tai ritilälle ja kypsennä 35 minuutin ajan uunissa.

4. Kuumenna rypsiöljyä niin kauan, kunnes siitä tulee savujuovia, tämän jälkeen paista pihviä 30 sekunnin ajan ja käännä. Lisää voi, timjami, rosmariini ja valkosipuli välittömästi pannulle ja pyöritä pannua kädessäsi, jotta voi sulaa nopeammin.

5. Aseta yrtit ja valkosipuli pihvin päälle ja työnnä pihvi pannun yläosaan. Kallista pannua itseäsi kohti, jotta voi valuu lähellesi. Tämän jälkeen kauho lusikalla sulaa voita pihvin päälle noin 30-45 sekunnin ajan. Tämä antaa pihville makua ja se myös kypsyy nopeammin. Kypsennä hetki pidempään mikäli et pidä medium rare pihvistä.

6. Anna pihvin levätä 10 minuutin ajan, jonka jälkeen herkku on valmista syötäväksi.

Voita katsoa valmistusohjeet myös videolta!

Kommentit

kommenttia