Mausteinen päärynätorttu vie makuhermosi uusiin ulottuvuuksiin.

Piirakat, tortut ja kakut ovat klassikkoja. Niitä voidaan tarjoilla kylmänä tai lämpimänä – näiden jälkiruokien yhdistävä tekijä on kuitenkin se, että ne ovat kaikki herkullisia!

Nyt opit valmistamaan kauniin päärynätortun, joka tarjoillaan lämpimänä ja aidon vaniljajäätelön kera!

Ainekset:

  • 200 g sokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • ¼ tl jauhettua mausteneilikkaa
  • 4 keskikokoista päärynää
  • 1 piirakkataikina
  • 1 suuri kananmuna
  • 1 tl fariinisokeria
  • Jäätelöä tarjoilun yhteydessä

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 220 asteeseen. Laita pellille leivinpaperiarkki.
  2. Lisää pieneen kulhoon sokeri, kaneli, kardemumma, muskottipähkinä, inkivääri ja mausteneilikka.
  3. Halkaise päärynät pituussuunnassa ja poista sisus. Viipaloi päärynät ohuiksi viipaleiksi. Siivuta ne kokonaan, mutta pidä siivut kiinni toisissaan.
  4. Laita piirakkataikina pellille ja asettele päärynäviipaleet päälle lomittain. Jätä reunoille noin 2 senttimetrin kokoinen tila.
  5. Ripottele sokerimausteseos päärynäviipaleiden päälle ja väliin.
  6. Taittele reunalla oleva taikina päärynöiden päälle.
  7. Sekoita kananmuna pienessä kulhossa ja sivele sitä taikinan päälle. Lisää lopuksi päälle fariinisokeria.
  8. Paista 25 minuuttia tai kunnes kuori on kullanruskea.
  9. Tarjoile lämpimänä, jäätelön kanssa.
  10. Nauti.

Jos jokin jäi epäselväksi, voit katsoa mallia oheiselta videolta:

Tässähän tulee vesi kielelle. Jaa resepti Facebookissa, jos haluaisit kokeilla tätä kaunista sekä herkullisen näköistä jälkiruokaa. 

Kommentit

kommenttia