Paahdetut porkkanat tuovat terveellisen lisän ruokapöytään.

Paahdetut porkkanat sopivat lisukkeeksi lukuisien aterioiden kylkeen.

En ole kuitenkaan koskaan kuullut, että porkkanat kannattaa paahtaa appelsiinipalojen kanssa. Appelsiini karamellisoituu uunissa porkkanoiden pintaan ja tuo mukanaan myös ihanan kirpeyden.

Tässä resepti 4 hengelle:

  • 1 appelsiini, halkaise
  • 6 suurehkoa porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuja 1,5-2cm kokoisiksi paloiksi.
  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 3/4 tl kosher -suolaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 2 rkl hienonnettuja persiljan lehtiä
  • Mustapippuria
  1. Esilämmitä uuni 220 asteeseen.
  2. Leikkaa appelsiini 4 lohkoon (jätä kuoret). Leikkaa lohkot ohuiksi kolmioiksi. Lisää kulhoon porkkanat, oliiviöljy, suola ja chilijauhe, sekoita huolellisesti.
  3. Siirrä porkkanat pellille ja levitä ne tasaisesti. Paahda 15 minuutin ajan. Käännä porkkanat ja paahda 20-30 minuutin ajan, kunnes reunat ruskistuvat.
  4. Siirrä porkkanat tarjoiluastiaan. Purista kahden appelsiinilohkon mehut porkkanoiden päälle, lisää persilja ja pippuri. Sekoita huolellisesti.
  5. Tarjoile!

Jaa herkullinen resepti ystävillesi Facebookissa!

Lähde: thekitchn.com 

Kommentit

kommenttia