Thaimaalainen jälkiruokapiirakka yllättää ja maistuu vieraille.

En ole aikaisemmin kokeillut juurikaan Aasiasta lähtöisin olevia jälkiruokia. Tämä johtuu pääosin siitä että joitakin raaka-aineita on vaikea hankkia Suomesta. Tämä resepti ei kuitenkaan sisällä kovin eksoottisia raaka-aineita ja kaiken lisäksi sen valmistaminen on helppoa.

Joten ajattelin, että kokeilisin thaimaalaista jälkiruokapiirakkaa seuraavalla kerralla, kun kaivan leivontavälineet esiin.

Ainekset:

Maissihiutale pohja:

  • 100 g maissihiutaleita
  • 6 rkl suolatonta voita
  • 65 g sokeria

Täyte:

  • 600 ml täysmaitoa
  • 120 g thaiteetä (paino veden kanssa)
  • 5 suurta kananmunaa
  • ½ tl koshersuolaa
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 100 g sokeria
  • 2 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 60 g nutellaa
  • 2 rkl paahdettuja maissihiutaleita
  • 240 ml kermavaahtoa (kuorrutteeksi)

Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta:

Mitä mieltä olet? Mielestäni thaimaalainen piirakka näytti kauniilta!

Jaa resepti Facebookissa, jotta eksoottisista makuelämyksistä pitävät ystäväsi voivat kokeilla tätä!

Kommentit

kommenttia