Kukaan ei halua syödä pilaantuneita tai ylikypsiä mansikoita, eihän?

Kesä on mansikoiden kulta-aikaa, varsinkin silloin kun ne saavat nauttia lämpimästä säästä ja auringonvalosta (niin kuin tänä kesänä)!

Mansikat ovat ihania, mutta varsinkin ensimmäisen sadon mansikat voivat olla todella kalliita eivätkä ne välttämättä säily kovin pitkään.

On suorastaan surullista heittää pois mansikoita, jotka päivä sitten olivat täydellisen kypsiä ja mehukkaita.

Ei ole kuitenkaan syytä huoleen. Tässä niksi, jonka avulla mansikat säilyvät huomattavasti pidempään!

Tarvitset: 

  • Etikkaa
  • Vettä
  • Salaattilinko

Tee näin: 

  1. Sekoita 1/5 osa etikkaa ja 4/5 osa vettä kulhossa. Käytä noin 1 dl etikkaa ja 5 dl vettä.
  2. Laita mansikat etikkaveteen pariksi minuutiksi. Etikka tappaa homeitiöt ja bakteerit – ja mansikat säilyvät tämän ansiosta pidempään!
  3. Kuivaa mansikat huolellisesti. Voit käyttää kuivaamiseen salaattilinkoa. Varmista että saat kuivattua mahdollisimman huolellisesti – kosteus nimittäin edistää homeitiöiden kasvua.
  4. Aseta mansikat talouspaperin päälle ja jääkaappiin. Valmista! Nyt sinun ei tarvitse enää huolehtia, sillä mansikkasi säilyvät tuoreina huomattavasti pidempään!

The Kitchn -sivuston mukaan mansikoiden kannat kannattaa säilyttää siihen asti, kunnes aiot syödä ne. Tämä pidentää mansikoiden elinikää. 

Suomessa on varmasti tuhansia ihmisiä, jotka hyötyisivät tästä tiedosta – jaa vinkki Facebookissa! 

Lähde: The Kitchn.com

Kommentit

kommenttia