Banaania kuoriessa esiintyvät ”narut” ovat ällöttäviä ja niitä ei tekisi mieli syödä. Siksi suurin osa vetää ne pois ja heittää roskiin –  tämä on kuitenkin virhe!

Mauttomat ja inhottavilta suussa tuntuvat osat ovat kuitenkin terveellisempiä kuin moni tietää.

”Langat” sisältävät runsaasti kaliumia, kuituja, A- ja B6-vitamiinia, Huffington Post kirjoittaa.

Langoilla on tärkeä merkitys, koska ne kuljettavat ravintoa hedelmään jotta se kasvaa paremmin. Lankoja voisi kutsua ikään kuin banaanien verisuoniksi.

Langat osoittavat myös sen, milloin hedelmä on kypsä ja paras syötäväksi. Jos avaat banaanin ja huomaat että moni lanka tarttuu hedelmään, niin se ei luultavasti ole vielä kypsä.

Jopa banaanin kuori on äärimmäisen terveellinen

Kuori sisältää B6- ja B12-vitamiinia, magnesiumia, kaliumia, kuituja ja proteiinia. Banaanin kuorta ei pahemmin syödä pohjoismaissa, mutta joillakin alueilla se hyödynnetään ruoanlaitossa.

Valitettavasti kaupassa olevat banaanit ovat saaneet suuria annoksia hyönteismyrkkyjä, joten kuorten syömistä tulisi välttää.

Älä seuraavalla kerralla heitä lankoja roskiin, kun syöt banaaneja! 

Jaa tieto myös ystävillesi. 

Kommentit

kommenttia