Omenat ovat kiistatta Suomen suosituimpia hedelmiä – luultavasti siksi että ne antavat myös poikkeuksellisen hyvää satoa kylmässä kotimaassamme.

Omenoita saa kaupasta vuoden ympäri ja niistä voi valmistaa mehua, hilloa, piirakoita ja kaikkea muuta herkullista. Suurin osa ihmisistä pitää kuitenkin omenoista eniten silloin, kun niitä lisätään piirakkaan.

Tämä omenapiirakka on ainutlaatuinen siksi ettei sitä paisteta tavalliseen tapaan uunissa.

Ainekset, joita tarvitset:

  • 1 omena
  • 30 g rusinoita
  • 3 rkl sokerijuurikassiirappia

Taikina

  • 2 kananmunaa
  • 50 g sokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 80 g vehnäjauhoja
  • 40 g jauhettua mantelia
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 80 g voita

Tee näin:

#1 Leikkaa puolet omenasta pieniksi paloiksi ja poista siemenet sekä kanta. Säästä toinen puoli.

Youtube / Leckerschmecker

#2 Laita omenat ja rusinat kattilaan, karamellisoi niitä sokerijuurikassiirapin kanssa parin minuutin ajan.

Youtube / Leckerschmecker

#3 Lisää kulhoon kananmunat, sokeri ja vanilja-aromi. Lisää tämän jälkeen sekaan vehnäjauhot, jauhetut mantelit, kaneli ja leivinjauhe. Sekoita varovasti, jotta seoksesta tulee mahdollisimman ilmavaa.

Youtube / Leckerschmecker

#4 Sulata voi mikrossa ja sekoita se taikinan joukkoon.

Youtube / Leckerschmecker

#5 Seuraavaksi on aika käyttää toinen omenan puolikas. Kuori ja pilko omena, poista siemenet ja lisää kuutiot taikinan sekaan.

Youtube / Leckerschmecker

#6 Kaada taikina karamellisoitujen omenoiden ja rusinoiden päälle. Paista kannellisessa kattilassa noin 25 minuutin ajan. (Matalalla lämmöllä)

Youtube / Leckerschmecker

#7 Seuraavaksi on aika kipata piirakka tarjoiluastialle. Muista varoa kattilaa, joka on luultavasti vielä kuuma. Käytä pannulappuja.

Youtube / Leckerschmecker

#8 Voit tarjoilla herkullisen piirakan vaniljajäätelön ja siirapin kanssa.

Youtube / Leckerschmecker

Jäikö jokin epäselväksi? Löydät valmistusohjeet tältä videolta! 

Karamellisoituneet omenat ja rusinat maistuvat varmasti taivaallisilta. 

Jaa resepti Facebookissa, jos makeanhimo yllätti sinut. 

Kommentit

kommenttia