Näin valmistat rapeita bataattiranskalaisia!

Kukaan ei pidä löysistä bataattiranskalaisista. Valitettavan usein kotona valmistetuista ranskalaisista tulee löysiä ja vetisiä.

TheKitchn.com jakoi vinkin, jonka avulla jokainen voi valmistaa rapeita ranskalaisia kotonaan.

Resepti on simppeli, katso vaikkapa itse! 

Ainekset:

  • 1 suuri bataatti
  • 2 rkl peruna- tai maissitärkkelystä
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl kasviöljyä

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja leikkaa bataatti noin 0,5 cm kokoisiksi siivuiksi.
  3. Siirrä bataattiranskalaiset kulhoon, lisää suola ja maissitärkkelys, sekoita huolellisesti.
  4. Peitä bataattiranskalaiset öljyllä ja ravistele huolellisesti.
  5. Siirrä ranskalaiset pellille, jossa on leivinpaperia. Katso että ranskalaiset eivät ole päällekkäin tai kosketa toisiaan.
  6. Paahda 15 minuutin ajan. Käännä ja paahda vielä 5-10 minuuttia kunnes bataattiranskalaiset ovat rapeita ja kullanruskeita.
  7. Mausta maun mukaan ja tarjoile lisukkeena suosikki dippiäsi!

Helppoa eikö vain? En ole aikaisemmin lisännyt bataattiranskalaisten joukkoon tärkkelystä… Ehkä siksi niistä ei ole tullut niin rapeita.

Jaa resepti Facebookissa! 

Kommentit

kommenttia