Kesä ja grillaus — en heti keksi mitään parempaa.

Yksi kesän odotetuimmista hetkistä on ehdottomasti se, kun grillin saa sytyttää ensimmäistä kertaa. Grilliruoan hiiltynyt ja hieman savuinen maku on ihanaa vaihtelua paistinpannulla kypsennetylle ruoalle.

Parhaita lihapaloja ei välttämättä kannata maustaa muuta kuin suolalla ja pippurilla, sillä lihan maku puhuu puolestaan. Sen sijaan tämä mausteseos sopii erinomaisesti esimerkiksi possun tai kylkipalojen kanssa. Myös kasvikset ovat varteenotettava vaihtoehto!

Ainekset:

  • 3/5 dl paprikajauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl sinappijauhetta
  • 2 rkl chilijauhetta
  • 2 rkl kuminajauhetta
  • 2 rkl valkosipulirouhetta
  • 1 rkl cayennepippuria
  • 2 rkl kosher-suolaa
  • 2 rkl mustapippurijauhetta

Toimi näin:

1. Sekoita kaikki ainekset kannellisessa purkissa
2. Hiero mausteseosta grilliruokiin
3. Säilytä mausteseosta ilmatiiviissä purkissa (säilyy noin vuoden ajan)
4. Nauti!

Jaa vinkki ystävillesi ja saat seuraavalla kerralla nauttia herkullisesti maustetusta grilliruoasta!

Kommentit

kommenttia