Churro on alunperin espanjasta peräisin oleva uppopaistettu leivonnainen. Nykyään sitä saa myös muun muassa Ranskasta ja Latinalaisesta Amerikasta.

Sokerilla ja kanelilla kuorrutettuja churroja syödään usein suklaakastikkeen kanssa.

Katso alta, kuinka valmistat ”churro-pommeja”, jotka saavat nimensä leivoksen sisältä purkautuvasta suklaasta.

Ainekset:

Churrot

  • 240 ml vettä
  • 4 rkl suolatonta voita
  • 100 g sokeria, plus 2 rkl, jaettuna
  • ½ tl suolaa
  • 125 g vehnäjauhoja
  • 3 suurta kananmunaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 18 maitosuklaatryffeliä
  • Öljyä friteeraukseen

Kanelisokeri

  • 100 g sokeria
  • 2 rkl kanelia

Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta! 

Kommentit

kommenttia