Piparit ja glögi kuuluvat minun arkeeni heti marraskuusta lähtien. Rakastan pipareiden ja kuuman glögin tuoksua ja siksi halusin jakaa teille tämän jouluisen juustokakkureseptin.

Jos sinäkin pidät glögistä ja pipareista, niin suosittelen että jatkat lukemista…

Miltä kuulostaa jos yhdistäisit glögin, piparit ja mehevän juustokakun? Ei hassummalta ainakaan omasta mielestäni.

Ainekset:

Pohja

  • 80 g voita
  • 25 piparia

Täyte

  • 300 g tuorejuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 g sahramia
  • 1/2 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl kermaa

Kuorrute

  • 3 dl glögiä
  • 5 liivatelehteä

Tee näin: 

1. Murskaa 25 piparia kaulimen avulla.

2. Kaada murskatut piparit kulhoon ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos tiiviisti paistovuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin noin 10 minuutiksi.

3. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sahrami.

4. Sekoita varovasti joukkoon vispattu kerma.

5. Kaada seos vuokaan. Levitä se tasaiseksi ja siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi.

6. Laita viisi liivatelehteä kylmään veteen. Lämmitä glögi kattilassa ja sekoita liivate joukkoon.

7. Kaada seos kakun päälle ja siirrä kakku jääkaappiin kunnes kuorrutus on jähmettynyt. Siihen menee noin tunti.

8. Taivaallinen sahrami-juustokakku on nyt valmis. Nauti. ;)

Voit katsoa ohjeet uudestaan oheiselta videolta: 

Tämä ei yksinkertaisesti voi maistua muuta kuin ihanalta! Ja mikä parasta, tämä juustokakku sisältää kaikki joulun maut samassa paketissa.

Jaa resepti Facebookissa, jos aiot kokeilla! 

Kommentit

kommenttia