Raikas sitruunatorttu sopii hyvin jäkiruoaksi täyteläisen aterian jälkeen.

Raikas jälkiruoka maistuu parhaalta tuhdin ja täyteläisen pääruoan jälkeen. Siksi kaikki jälkiruoat, jotka sisältävät sitruunaa ovat yleensä varteenotettavia vaihtoehtoja.

Ainekset:

Pohja

  • 185 g vehnäjauhoja
  • 60 g tomusokeria
  • ½ tl suolaa
  • 165 g suolatonta, huoneenlämpöistä voita

Sitruunatäyte

  • 3 suurta kananmunaa
  • 1 keltuainen (säästä yksi valkuainen marenkia varten)
  • 200 g sokeria
  • 120 ml sitruunamehua
  • 1 rkl sitruunan kuorta
  • 30 g vehnäjauhoja

Marenki

  • 1 valkuainen
  • 1 ripaus suolaa
  • 65 g sokeria

Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta!

Pidätkö sinäkin kirpeistä ja makeista jälkiruoaista? Jos vastasit mielessäsi ”kyllä”, niin jaa tämä resepti Facebookissa! 

Kommentit

kommenttia