Näin valmistat täyteläisen vanukkaan, joka sisältää paljon banaania.

Vanukkaat ovat täyttäviä jälkiruokia, joista voi valmistaa loputtoman määrän erilaisia versioita. Banaani sopii erinomaisesti jälkiruokiin sen makean ja pehmeän maun vuoksi. Ehkä siksi innostuin tästä jälkiruoasta, joka sisältää rapeutta, makeutta ja tietenkin herkullista banaania.

Ainekset:

  • 3,2 dl maitoa
  • 1 paketti vaniljavanukasjauhoa
  • 4 dl kondensoitua maitoa
  • 7 dl kuohukermaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 340 g vaniljavohvelikeksejä
  • 4 banaania siivutettuna
  • 2 tl sokeria

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita kulhossa maito, vaniljavanukas ja kondensoitu maito. Siirrä seos jääkaappiin vähintään 5 minuutiksi.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kuohukerma ja vanilja-aromi. Vispaa noin 2-3 minuuttia, kunnes seos muuttuu vaahtoiseksi. Siirrä puolet kuorrutteesta sivuun ja kaada loput vanukkaan sekaan.
  3. Vuoraa tarjoiluastian pohja vaniljavohveleilla. Lisää päälle 1/3 vaniljavanukasta. Lisää toinen kerros vaniljavohveleita. Lisää päälle tasainen kerros banaanisiivuja. Jatka kerrosten lisäämistä, kunnes täytteet loppuvat.
  4. Siirrä jälkiruoka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi tai yön yli.
  5. Lisää kermavaahdon sekaan sokeria ja sekoita. Kaada kermavaahto banaanivanukkaan päälle ja ripottele murustettuja vohveleita päälle.

Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta:

Tässä on takuu varmasti herkullinen jälkiruoka, joka sammuttaa suuremmankin makeanhimon. 

Jaa resepti, jos ajattelit kokeilla tätä! 

Kommentit

kommenttia