Kesän paras jälkkäri on tässä! Näin valmistat mansikkaisen lettukakun.

Kesä ja mansikat istuvat yhteen kuin nakutettu. Kotimaiset mansikat ovat tällä hetkellä ihania, sillä aurinko on kypsentänyt niistä todella maukkaita.

Kannattaa siis hyödyntää herkullinen mahdollisuus ja valmistaa kauniita mansikkalettuja!

Näin onnistut!

Tarvitset:

Letut:

  • 30 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 40 g rypsiöljyä
  • 70 g sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 150 g lettujauhoja
  • 150 g vehnäjauhoja +1 tl leivinjauhetta
  • Punaista elintarvikeväriä
  • 500 ml maitoa

Mansikkakuorrutus:

  • 60 g mansikkahilloa
  • 70 ml kuohukermaa
  • 10 g sokeria
  • Punaista elintarvikeväriä
  • 4 g liivatetta

Koristeluun:

  • 300 ml kuohukermaa
  • 30 g sokeria
  • 3 g sulatettua liivatetta
  • 3 Mansikkaa (tai enemmän)

Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta! Jaa resepti myös ystävillesi, jotka rakastavat kesää ja mansikoita! 

Kommentit

kommenttia