Pidätkö lasagnesta? Sinun tulisi kokeilla tätä reseptiä.

Lasagne on yksi italialaisen keittiön klassikoista. Mehevä, täyttävä ja herkullinen kokonaisuus ei tuota pettymystä — kaiken lisäksi se on edullista!

Internetin ansiosta saamme päivittäin nähdä erilaisia versioita klassisista annoksista. Tämä lasagne sisältää poikkeuksellisen paljon täytettä ja siksi se teki lähtemättömän vaikutuksen ainakin minuun.

Ainekset:

Bolognese-kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 1/5 dl hienonnettua porkkana
  • 1 1/5 dl  hienonnettu selleri
  • 450 g naudan jauhelihaa
  • 450 g possun jauhelihaa
  • 1 1/5 tomaattipyreetä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 4 1/2 dl punaviiniä
  • 9 dl hienonnettuja säilyketomaatteja

Ricotta-yrttiseos

  • 450 g ricotta-juustoa
  • 1 1/5 dl hienonnettua basilikaa
  • 2 2/5 dl parmesaaniraastetta
  • 1 1/5 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 kananmuna
  • Suolaa
  • Pippuria

Loput ainekset:

  • 450 g keitettyjä lasagnelevyjä
  • Mozzarellaa maun mukaan
  • Parmesaania maun mukaan

Toimi näin:

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Lisää kuumalle pannulle oliiviöljy ja voi. Sekoita hetki, lisää porkkana, sipuli, selleri ja valkosipuli. Paista ja sekoittele, kunnes vihannekset ovat kullanruskeita.
3. Lisää tämän jälkeen jauheliha, suola, pippuri ja tomaattipyree. Sekoita ja paista, kunnes liha on ruskistunut.
4. Lisää punaviini, kun kastike on muuttunut tummanruskeaksi. Sekoittele huolellisesti pohjaa myöten.
5. Lisää säilyketomaatit, kun viini on kiehahtanut.
6. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan.
7. Sekoita kulhossa ricotta, basilika, persilja, kananmuna, suola ja pippuri. Aseta seos sivuun.
8. Kaada bolognesekastiketta vuoan pohjalle. Lisää lasagnelevyt ja levitä päälle ricotta-seosta. Toista sama toimenpide ja lisää lopuksi mozzarellaa ja parmesaania, jotta lasagne saa kauniin pinnan ja rapean kuoren.
10. Peitä lasagne foliolla ja aseta uuniin 25 minuutiksi.
11. Poista folio ja paista 15 minuutin ajan, kunnes pinnalla oleva juusto on muuttunut kullanruskeaksi.
12. Tarjoile ja herkuttele!

Jäikö jokin kohta epäselväksi? Saat videolta tarkemmat ohjeet:

Kieltämättä herkullisen näköinen kokonaisuus — Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät italialaisesta ruoasta!

Kommentit

kommenttia