Mosaiikkisushi tarjoaa elämyksen näkö- ja makuhermoille!

Sushi on noussut valtavaan suosioon ympäri maailmaa ja nykyään sushiravintoloita löytyy sadoittain myös Suomesta. Muistan vielä ajan, kun sushia sai vain harvoista paikoista ja sen nauttiminen oli eksoottinen kokemus.

Sushibuffetit tarjoavat mahan täydeltä herkuteltavaa, mutta joskus kannattaa panostaa myös määrän sijasta laatuun. Mielestäni À la carte -listalta tilatut sushit maistuvat aina huomattavasti paremmalta kuin liukuhihnalta väännetyt sushipalat.

Sushia kannattaa valmistaa myös itse, sillä itse tehty maistuu aina yhtä hyvältä – lisäksi sushin valmistaminen on ainakin minun mielestäni hauskaa!

Ainekset yhteen mosaiikkirullaan:

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 120 ml riisiviinietikkaa
  • 230 g sushiriisiä
  • 3 nori-levyä
  • 1 kurkku, neljään osaan pilkottuna pituus suunnassa
  • 115 g raakaa, siivuiksi leikauttua merilohta (varmista tuoreus tiskiltä)
  • 115 g raakaa, siivuiksi leikattua tonnikalaa (varmista tuoreus tiskiltä)
  • Soijakastiketta
  • Wasabia
  • Pikkelöityä inkivääriä (lisuke)

Katso valmistusohjeet videolta!

Kommentit

kommenttia