Tuntuuko siltä että valmistat samoja reseptejä uudelleen ja uudelleen? Jos kuulostaa tutulta, niin teet samalla tavalla kuin minä.

Tutut, turvalliset ja nopeasti valmistuvat ateriat ovat turvallinen tapa pitää huolta siitä että koko perhe saa ruokaa, joka maistuu todistetusti jokaiselle. Olisi silti kuitenkin mukava opetella uusia ja käteviä reseptejä, jotka voisi ottaa osaksi arkea.

Ja nyt esittelemme sinulle yhden sellaisen reseptin…

Tämä resepti nousi nopeasti minun suosikkieni joukkoon – ehkä osittain siksi ateria  se oli todella herkullista ja helposti valmistettavissa.

Youtube /
Shared Food

Tarvitset:

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 suuri purkki tomaattikastiketta
  • 2 pakettia voitaikinaa
  • 2 pussia mozzarellaraastetta
  • Valkosipulivoita
  • 50 g voita
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl persiljaa

Tee näin:

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen

2. Ruskista jauheliha korkealla lämmöllä.

3. Lisää joukkoon tomaattikastike ja anna seoksen kiehua tovi.

4. Voitele vuoka ja peitä se voitaikinalla. Jos taikina ei riitä peittämään koko vuokaa, voit kaulia sitä hieman leveämmäksi.

5. Sulata voi, purista valkosipulinkynnet, lisää persilja ja sekoita. Levitä seos pensselin avulla voitaikinan päälle.

6. Peitä voitaikina pussillisella mozzarellaraastetta ja lisää jauheliha. Levitä tasaiseksi lusikan avulla.

7. Peitä jauheliha toisella pussillisella mozzarellaraastetta. Avaa toinen voitaikinapaketti ja aseta se juustoraasteen päälle. Levitä lopuksi voitaikinan päälle valkosipulivoita ja siirrä vuoka uuniin.

8. Paista noin 30 minuutin ajan, kunnes voitaikina on muuttunut kullanruskeaksi.

9. Anna aterian vetäytyä tovi ennen tarjoilua.

Jos jokin jäi epäselväksi, voit katsoa reseptin ohjeet alla olevalta videolta:

Eikö olekin helppoa ja herkullista?! Jaa tämä resepti Facebookissa, jos haluaisit maistaa mehevää jauhelihavuokaa.

Kommentit

kommenttia