Jos pidät pekonista, tulet myös rakastamaan tätä reseptiä.

Pekonin, perunoiden ja cheddarjuuston yhdistelmä ei vain yksinkertaisesti voi maistua pahalta. Itse makuyhdistelmä ei ole kuitenkaan tämän reseptin kohokohta, vaan tapa jolla se valmistetaan.

Katso alapuolelta, kuinka valmistat mehevän pekonikakun!

Tässä valmistusohjeet:

1. Aloita ottamalla paistinpannu esille. Lisää paistinpannun sisäpuolelle voipaperi. Lisää voipaperin päälle hieman öljyä tai voita, jotta pekonit eivät tartu kiinni. Sitten voit esilämmittää uunin 180 asteeseen.
2. Ota pekonit esille. Asettele ne paistinpannun päälle, niin että ne ovat lomittain puoliksi toistensa päällä. Alla kuva:

Youtube / PEIPotatoes

3. Pekonien tulee olla tiiviisti yhdessä ja pannun keskelle tulisi muodostua pieni kerros. Pidä kuitenkin huoli ettei keskelle synny suurta pekonivuorta.
4. Leikkaa raa’at perunat ohuiksi siivuiksi.
5. Asettele perunaviipaleet pekonin päälle. Lisää suola ja mausteet seuraavaksi.

Youtube / PEIPotatoes

6. Peitä perunaviipaleet cheddarilla. Voit myös valita toisen juuston, jos et pidä cheddarista.
7. Lisää vielä toinen kerros perunaviipaleita. Lisää juustoa, perunoita, juustoa kunnes pannu alkaa olemaan täynnä. Lisää vielä suolaa ja pippuria!
8. Seuraavaksi on aika tehdä reseptin paras osa: taittele pannun ulkopuolella olevat pekoniviipaleet juusto ja perunakuorrutuksen päälle niin että lopputulos muistuttaa täytekakkua!
9. Laita kakun päälle pieni kansi, joka pitää pekonikakun paikoillaan. Siirrä paistinpannu uuniin ja paista 180 asteessa noin 2 tunnin ja 30 minuutin ajan.

Youtube / PEIPotatoes

10. Kaada pohjalla oleva rasva pois ja käännä paistinpannu ylösalaisin tarjoiluastiaan tai leikkuulaudalle.
11. Pekonikakun sisäpuoli on uskomattoman mehevän näköinen. Minä taidan lähteä tästä kauppaan…

Katso resepti alapuolelta, jos jokin jäi epäselväksi. 

Videota katsoessa tuli kyllä vesi kielelle! Jaa resepti Facebookissa, jos sinäkin haluaisit kokeilla tätä! 

Kommentit

kommenttia