Kana on vähärasvaisuutensa vuoksi ihan konstikas grillattava.

Se saattaa ulkoapäin näyttää jo kärvähtäneeltä, mutta olla sisältä silti raaka. Tässä Jamie Oliverin kaverin DJ BBQ:n vinkit kanan grillaamiseen.

1. Käytä kaksia pihtejä.

Yksiä raa-alle lihalle, yksiä kypsälle. Näin vältät salmonellavaarat.

2. Kerää hiilet grillisi pohjalle siten, että toisella puolella on tyhjää.

Voit paremmin kontrolloida ruoan kypsymistä: hiilipuolella kana saa rapean pintansa, ja hiilettömällä puolella liha kypsyy läpikotaisin.

3. Jos marinoit, varmista ettei öljyä jää kanan pintaan marinoinnin jälkeen.

Marinoidun kanan pinnalta tippuvat öljypisarat nostavat liekkejä, mikä voi käräyttää kanasi pilalle.

4. Aseta kana ensin nahkapuoli alaspäin grillin kuumalle puolelle.

Paista kuumalla puolella pari minuuttia per puoli.

5. Peitä grilli kannella.

Kansi rauhoittaa liekkejä, joita syntyy väkisinkin kanan nahasta putoilevista rasvapisaroista

6. Aseta kananlihat grillin hiilettömälle puolelle.

Anna kananlihojen kypsyä kannen alla epäsuorassa lämmössä 35 – 40 min. Tarkkaile lihojen kypsymistä ja kääntele välillä.

Lähde: Jamie Oliver

Kommentit

kommenttia