Kananliha on grillijuhlien suosikki.

Näillä kuudella Allrecipes-kanavan niksillä onnistut varmasti.

1. Varmista tasainen kypsyminen

Peitä kananpalat muovikelmulla ja hakkaa niitä kevyesti lihanuijalla. Näin kananpaloista tulee tasaisempia, jolloin ne kypsyvät grillissä tasaisemmin ja paremmin.

2. Marinoi

Kunnon marinadi tekee hyvästä kanasta erinomaista. Tsekkaa herkulliset marinadiohjeet täältä.

3. Esilämmitä grillisi erittäin kuumaksi

Kana kannattaa grillata ensin kuumassa, sitten pudottaa lämpötilaa hieman grillauksen edetessä. Grillin puhdistaminen käy myös kätevämmin, kun liekit ovat kuumia – harjaa grilliritilät messinkiharjalla ja öljyä ne.

4. Käytä pihtejä

Pihtejä käyttämällä kananpalat pysyvät mehukkaina. Haarukka tai muu terävä työkalu tekee kananpaloihin reikiä, joista mehukkaat nesteet valuvat liekkeihin, tehden kanasta kuivaa.

5. Voit kiehauttaa marinadin ja käyttää sitä kastikkeena

Kiehauta marinadia muutaman minuutin ajan ja valele kananpalat sillä. Kiehauttaminen on tärkeää, jotta mahdolliset bakteerikannat kuolevat.

6. Testaa kypsyys

Helpoin tapa testata kananpalojen kypsyys on puolittaa yksi niistä. Lihassa ei tulisi näkyä yhtään vaaleanpunaista sävyä.

Katso video jutun yllä!

Katso täältä Herkkusuun herkullisimmat kanareseptit

Kommentit

kommenttia