Pekonista parempaa tällä vinkillä!

Muistatko vielä kun kohkasimme pekonin paistamisesta vedessä? No, se on menneen talven lumia.

Pekonin voi kuitenkin myös marinoida ruskealla sokerilla! Ruskea sokeri tekee sulaessaan pekoniin rapean kuoren ja tuo maut esiin ennennäkemättömällä tavalla.

Näin valmistat ”Miljardöörin pekonia”

  1. Lämmitä uuni 225-asteiseksi
  2. Erottele pekonisiivut toisistaan
  3. Kuivaa ne taputtelemalla niitä talouspaperinpalasta vasten
  4. Kaada isolle lautaselle tai muulle astialle ruskeaa sokeria ja painele pekonisiivuja sokeria vasten. Käännä siivuja ja painele sokerikerros myös toiselle puolelle.
  5. Aseta pekonisiivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (osa sokerista rapisee pois, se ei haittaa)
  6. Paista 15 minuuttia. Käännä siivuja puolivälissä kerran.
  7. Huom! Jos käytät ohutta ”suomalaistyylistä pekonia”, niin paistoaika on lyhyempi.

Kokeilitko tätä pekonireseptiä? Jaa kokemuksesi kaikkien Herkkusuiden kanssa!

 

Katso myös:

Lisää pekoniherkkuja

Lähde: MeNaiset / Refinery29

Kommentit

kommenttia