Uudet perunat ovat vihdoin löytäneet tiensä herkuttelijoiden lautasille. Uusia perunoita voi valmistaa niin keittämällä kuin grillaamallakin, eikä niitä kovin helposti saa pilattua.

On kuitenkin eräs varsin yleinen moka johon moni syyllistyy, nimittäin perunoiden keittäminen liian vetisiksi ja pehmeiksi. Ylen haastattelema perunanviljelijä Mari Skogberg kertoo pari vinkkiä joilla vetisyyden voi helposti ehkäistä:

  1. Laita perunat veteen vasta kun keitinvesi on jo kuumaa. Näin perunat eivät ehdi imeä itseensä niin paljon vettä.
  2. Kaada vesi pois siinä vaiheessa kun tuntuu että perunoiden pitäisi antaa kiehua vielä hetken. Perunat jatkavat kypsymistään myös vedettömässä kattilassa, kunhan annat niiden seistä siellä kannella peitettyinä.

 

 

Miten sinä tykkäät syödä ja valmistaa uusia perunoita? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Perunaherkkuja

 

 

Lähde: Yle

Kuva: Jaakko Wallenius

Kommentit

kommenttia