Tässä tulee uutuus, josta et ole ehkä ennen kuullut.

Lihapullat ja perunamuusi ovat mummon erikoisuus, eikä kyseistä reseptiä kannata lähteä edes haastamaan. Lihapullista, perunoista ja valkokastikkeesta saa kuitenkin valmistettua upean ”piirakan”, joka on mehevä, maukas ja riittoisa.

Tähän reseptiin on yhdistetty kermaperunoiden, herkullisten lihapullien ja valkokastikkeen täyteläinen maku.

Reseptiä katsoessa on vaikea olla miettimättä sitä, kuinka hyvältä tämä maistuisi…

Kuva: Youtube /

Kuva: Youtube / facile & rapide

Tässä ainekset, joita tarvitset:

  • 3 keitettyä ja kuorittua perunaa
  • 1 valkosipuli
  • 1 paketti naudanjauhelihaa
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • 1 ripaus paprikajauhoa
  • 1 mozzarellapallo, siivuiksi leikattuna
  • Suolaa ja pippuria

Valkokastike

  • 5 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 9 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl muskottipähkinää

Tee näin:

1. Valkokastike tulee valmistaa ensimmäisenä. Ota keskisuuri kattila ja sulata voi keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos muuttuu tasaiseksi.

2. Lämmitä sillä välin maitoa toisessa kattilassa, kunnes se on lähellä kiehumispistettä. Kaada maito vaihe vaiheelta jauhojen ja voin sekaan, sekoita jatkuvasti jotta kastikkeeseen ei muodostu paakkuja. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuutin ajan, sekoita koko ajan. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä!

3. Kastikkeesi on nyt valmis, joten on aika esilämmittää uuni 200 asteeseen. Ota suuri kulho ja sekoita jauhelija, persilja sekä paprikajauhe. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kuori perunat ja keitä, kunnes ne ovat puolikypsiä, eli noin 7 minuutin ajan. Leikkaa perunat siivuiksi ja asettele ne lasivuoan sisäpuolelle. Tee yksi kerros pohjalle ja sivuille, kuten videolla näkyy.

5. Seuraavaksi on aika tehdä lihapullat. Sinun tulisi saada 15 lihapullaa. Aseta lihapullat paistovuoassa olevien perunaviipaleiden päälle.

6. Asettele lihapullat perunaviipaleista muodostuneisiin ”taskuihin”. Kaada lihapullien ja perunoiden päälle valkokastike, kunnes vuoka on täynnä. Peitä piirakka ohuilla mozzarellasiivuilla.

7. Lopuksi; laita vuoka uuniin 15 minuutin ajaksi. Annos on valmis, kun juusto on muuttunut kullanruskeaksi.

Jäikö jokin epäselväksi? Löydät ohjeet alapuolelta: 

Mehevän näköinen lopputulos, josta koko perheesi pitää!

Jaa resepti, jos ajattelit kokeilla tätä tulevan viikonlopun aikana!

Kommentit

kommenttia