BuzzFeed-videolla esitellään yhdeksän niksiä joilla teet pimenevien iltojen grillailusta hauskempaa ja helpompaa:

 

  1. Jätä hiiligrillin pohjalle hiiletön kohta – näin syntyvässä epäsuorassa lämmössä voit lämmittää helposti kärähtävät ja pidemmän kypsytysajan vaativat herkut.
  2. Halkaise sipuli ja hiero sitä esilämmitettyyn grilliritilään – näin ehkäiset lihan ja muiden grillituotteiden tarttumisen ritilään!
  3. Kirjaile ketsupista tai Srirachakastikkeesta hampurilaissämpylän sisäpuolelle viesti kokille – esim. että haluat pihvisi mediumina
  4. Liota grillivarrastikkuja vedessä 10 minuuttia ennen grillausta – näin ehkäiset niiden kärvähtämisen
  5. Käytä kebakkojen valmistamisessa kaksi grillivarrasta per kebakko. Näin kebakkojen kääntely on helpompaa.
  6. Käytä muffinssivuokaa ketsupin, sinapin, majoneesin ja muiden lisukkeiden tarjoilemiseen
  7. Valmista itse savustuspussi: Liota leppähaketta 30 minuuttia vedessä ja laita sitä sitten alumiinifolioon. Tee folioon reikiä ja heitä nyytti grilliin.
  8. Liota lohifileitä suolaliemessä kymmenisen minuuttia ennen paistamista. Näin lohifileet pysyvät paremmin koossa grillissä ja maustuvat tasaisesti.
  9. Heitä rosmariinia ja muita yrttejä suoraan tulisille hiilille – näin ne luovuttavat arominsa tehokkaasti grillattaviin herkkuihin

 

 

Katso myös:

Lisää grillausinspiraatiota

Kommentit

kommenttia