Maailman terveysjärjestö WHO:n terveyssuositukset eivät varmasti miellytä lihaisten herkkujen ystäviä.

Prosessoidut lihatuotteet kuten makkarat ja pekoni ovat nimittäin päätyneet WHO:n suosituslistalla samaan kategoriaan kuin tupakka ja asbesti. Ne ovat siis erittäin syöpävaarallisia. Samaan listaan päätyivät myös transrasvat, joita on esimerkiksi ranskanperunoissa ja sipseissä.

Liha aiheuttaa suolistosyöpää

WHO:n suositusten viesti on selvä: Punainen liha – etenkin prosessoitu sellainen – aiheuttaa syöpää. Myös prosessoimaton punainen liha on päätynyt listalle, mutta vain yhden pykälän pienemmällä syöpäriskikertoimella kuin prosessoidut lihatuotteet.

WHO:n tuoreet suositukset saattavat tulevaisuudessa johtaa jopa siihen että pekoni- ja makkarapaketteihin lisätään varoitusmerkinnät syöpävaarallisuudesta, samaan tapaan kuin tupakka-askit on merkitty tänä päivän

Mitä lihan tilalle?

 

Esimerkiksi tofua!

terveysnappi

Lähde: DailyMail

Kommentit

kommenttia