Maailman terveysjärjestö WHO on uudistanut ruokasuosituksiaan suuntaan joka ei varmasti miellytä lihaisten herkkujen ystäviä. Prosessoidut lihatuotteet kuten makkarat ja pekoni ovat nimittäin päätyneet WHO:n suosituslistalla samaan kategoriaan kuin tupakka ja asbesti. Ne ovat siis erittäin syöpävaarallisia. Samaan listaan päätyivät myös transrasvat, joita on esimerkiksi ranskanperunoissa ja sipseissä.

Liha aiheuttaa suolistosyöpää

WHO:n tuoreiden suositusten viesti on selvä: Punainen liha – etenkin prosessoitu sellainen – aiheuttaa syöpää. Myös prosessoimaton punainen liha on päätynyt listalle, mutta vain yhden pykälän pienemmällä syöpäriskikertoimella kuin prosessoidut lihatuotteet.

WHO:n tuoreet suositukset saattavat tulevaisuudessa johtaa jopa siihen että pekoni- ja makkarapaketteihin lisätään varoitusmerkinnät syöpävaarallisuudesta, samaan tapaan kuin tupakka-askit on merkitty tänä päivänä.

Mitä lihan tilalle?

Esimerkiksi tofua – maistuu myös lapsille!

Tai vaikkapa hyönteisiä:

terveysnappi

Lähde: DailyMail
Kuva: RomanM82

Kommentit

kommenttia