Sateenkaaret ja vesimelonit toistuvat jostain syystä hyvin usein internetin suosituissa kokkailuvideoissa. Tämä resepti edustaa siis jälkimmäistä kategoriaa, ja ”vesimelonisoimisen” kohteeksi joutuu tällä kertaa ihan tavallinen rusinaleipä.

Mitä tarvitaan

  • 375 g puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 2,5 rkl valkoista kidesokeria
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 3/4 tl suolaa
  • 1,5 rkl suolatonta voita, pehmitetty
  • 2 1/4 tl kuivahiivaa (1 kpl tai 8 g)
  • 120 g rusinoita

Vaiheet

  1. Laita maito ja voi kulhoon ja käytä niitä mikrossa, kunnes voi on sulanut.
  2. Lisää kulhoon sokeri, suola, hiiva ja keltuainen. Sekoita.
  3. Lisää kulhoon vehnäjauhoa ja sekoita kunnes tuloksena on tahmainen taikina.
  4. Jaa taikina kahtia, ja puolita toinen puolikas vielä kahtia. Laita pienet taikinapalat erillisiin kulhoihin.
  5. Värjää iso taikinapala pinkiksi elintarvikeväriä käyttäen. Videolla käytettiin tippa pinkkiä ja tippa punaista. Tästä tulee leivän keskiosa eli vesimelonin ”hedelmäliha”.
  6. Lisää rusinat punaiseen taikinaan ja sekoita. Voit lisätä tarpeen mukaan vehnäjauhoa, jotta taikinan koostumus pysyy hyvänä.
  7. Vaivaa taikinaa (n. 8 min), muotoile se palloksi ja laita kulhoon. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina nousemaan esim. huoneenlämpöön.
  8. Värjää toinen pienistä taikinapaloista vihreäksi elintarvikevärillä. Toista sama käsittely kuin punaiselle taikinalle.
  9. Toista vielä sama kolmannelle taikinapallolle. Jätä tämä taikina värjäämättä.
  10. Anna taikinoiden nousta parin tunnin ajan huoneenlämmössä.
  11. Ota punainen taikina, pyörittele ja painele siitä ilmat pois.
  12. Pyörittele punaisesta taikinasta sopivan kokoinen ”halko”. Huomioi leipävuokasi koko.
  13. Kauli väriaineeton taikina tasaiseksi ja sipaise pintan vähän maitoa. Sudi hieman maitoa myös punaisen taikinan pintaan. Maito auttaa pitämään eriväriset taikinat yhdessä.
  14. Kääräise väritön taikina pinkin taikinan ympäri ja painele huolellisesti ”saumat” taikinapötköjen päässä yhteen.
  15. Toista sama käsittely vihreälle taikinalle ja kääräise se valkoisen taikinan ympäri.
  16. Rasvaa uunivuoka
  17. Aseta leipä saumapuoli alaspäin vuokaan
  18. Aseta kelmua vuoan päälle ja anna leivän taas nousta, kunnes sen koko on noin kaksinkertaistunut (n. 1 tunti)
  19. Paista 190 asteessa 20 – 25 min.
  20. Anna jäähtyä.
  21. Leipä on valmis kun se on kullanruskea ja kuulostaa ontolta kun koputat sitä.

 

Lähde: Yoyomax12

Katso myös:

Kommentit

kommenttia