Näissä suklaamurukekseissä on aitoa jin & jang -energiaa! Toisella puolella valkosuklaamuruja tummassa suklaataikinassa, toisella puolella tummia suklaamuruja vaaleassa taikinassa. Älä tyydy yksinkertaisiin peruspikkuleipiin, vaan leivo kaksinverroin parempia valkosuklaa-tummasuklaapikkuleipiä tällä Croutoncrackerjacks -Youtubekanavan ohjeella. Tällä ohjeella teet noin 24 pikkuleipää.

Mitä tarvitaan – vaaleampia puolikkaita varten

  • 100 g voita, huoneenlämpöistä
  • 1 dl valkoista sokeria
  • 0,5 dl ruskeaa sokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 1 tl vaniljauutetta (vaniljasokeri käynee myös)
  • 2,5 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 2 dl puolimakeita suklaamuruja

Mitä tarvitaan – tummempia puolikkaita varten

  • 100 g voita, huoneenlämpöistä
  • 1 dl valkoista sokeria
  • 0,5 dl ruskeaa sokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 1 tl vaniljauutetta (vaniljasokeri käynee myös)
  • 2,5 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 2 dl valkoisia suklaamuruja

Vaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokerit isossa kulhossa.
  2. Lisää muna ja vanilja, ja sekoita kunnes seos on tasaista.
  3. Lisää kuiva-aineet, sekoita jälleen seos tasaiseksi. Lisää suklaamurut.
  4. Peitä ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
  5. Esilämmitä uuni 160-asteiseksi.
  6. Ota ruokalusikallinen kumpaankin taikinaa ja pyöritä niistä pallot. Yhdistä pallot ja muovaile niistä keksin muotoiset.
  7. Laita uunipellille ja paista 12 – 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla
  8. Herkuttele!

 

Lähde: Croutoncrackerjacks

Katso myös:

Kommentit

kommenttia