Kanadan Vancouverissa järjestettiin liikenne- ja informaatioteknologiaan liittyviä uusia innovaatioita esittelevät messut vuonna 1986. Todelliseksi vetonaulaksi osoittautui messuja varten rakennettu kelluva McDonald’s, joka sai viralliseksi nimekseen ”Friendship 500”. Kansan suussa Mäkkäriä alettiin kutsua McProomuksi.

Tänä päivänä McProomu on valitettavasti jälleen muuttanut nimeään kansan suussa: Nykyään sitä kutsutaan nimellä McHylky (”McDerelict”). Kuten ylläolevalta videolta voi todeta, proomu on päässyt varsin karuun kuntoon vuosien varrella.

Eräs rohkea yrittäjä on kuitenkin päättänyt entisöidä proomun ja ottaa sen uudelleen käyttöön. Howard Meakin kertoo visioistaan allaolevalla uutisklipillä, joka on vuodelta 2010:


Projektin edistymisestä ei ole tietoa. Tiettävästi McProomu seisoo edelleen samalla paikallaan, entistä karumman näköisenä.

Vancity Ghost Hunt -nimisellä Youtube-kanavalla esiintyvät kaverukset kävivät katsastamassa McBargen aivan hiljattain. He kävivät syömässä sen hylätyssä McDonald’sissa hampurilaisetkin – jotka he tosin toivat itse mukanaan proomulle. Videosta tuli hitti, jolla on kirjoitushetkellä jo noin 150 000 katselukertaa. Katso video yllä!


Katso myös:
Lisää McDonald’s-erikoisuuksia

Lähde: BuzzFeed

Kommentit

kommenttia