Uunit harvoin lämpiävät tasaisesti ja juuri tavoiteltuun lämpötilaan.

Mitä vanhempi uuni on, sitä suurempia heittoja teoreettisen lämpölukeman ja käytännön välillä on. Lämpö ei myöskään jakaudu aina tasaisesti, eli uuneissa on ns. kuumia pisteitä. Jos uuniaan ei tunne, voi tuloksena olla kärvähteitä kakkuja ja kananrintoja.

Ratkaise asia hankkimalla uunilämpömittari, ja käytä sitä aina paistopuuhissasi. Voit oppia tuntemaan uunisi kuumat pisteet seuraavalla konstilla: peitä uunipelti vaaleilla paahtoleivillä, ja paista niitä muutaman minuutin ajan 175 asteessa. Jos jokin leipä kärähtää muita enemmän, huomioi tämä kohta asetellessasi ruokia uuniin – näin kuumaa piste ei käräytä ruokiasi jatkossa.

Onko sinulla muita uuniniksejä? Kommentoi alla!

Katso video yllä!

Lähde: CookingLight

Kommentit

kommenttia