Creme brulee on herkullinen paahtovanukas, jota tulee harvemmin syötyä kotioloissa.

Creme brulee eli paahtovanukas on ehdottomasti yksi suosikeistani. Karamellisoitunut sokeri ja vanilja luovat yksinkertaisen, mutta täyteläisen makuelämyksen.

Kalliit, ravintoloissa tarjoilla olevat jälkiruoat voi valmistaa yllättävänkin helposti kotona.

Tarvitset:

  • Sokeria
  • Keltuaisen
  • Vaniljajäätelöä

Toimi näin:

1. Laita vaniljapallo astiaan ja lämmitä 40 sekunnin ajan mikrossa.

Youtube / Tasty

Youtube / Tasty

2. Sekoita keltuainen sulaneen vaniljajäätelön joukkoon.

Youtube / Tasty

Youtube / Tasty

3. Seoksen tulisi olla mahdollisimman tasaista.

Youtube / Tasty

Youtube / Tasty

4. Laita paahtovanukas astiaan, jossa on kuumaa vettä.

Youtube / Tasty

Youtube / Tasty

5. Paista 165 asteisessa uunissa 45 minuutin ajan.

Youtube / Tasty

Youtube / Tasty

6. Seuraavaksi on aika lisätä sokeri, jonka jälkeen se karamellisoidaan.

Youtube / Tasty

Youtube / Tasty

7. Pinnasta tulee  kullanruskea ja rapea.

Youtube / Tasty

Youtube / Tasty

8. Seuraavaksi pääset herkuttelemaan!

Youtube / Tasty

Youtube / Tasty

9. Vinkki: voit kokeilla samaa valmistusmenetelmää eri jäätelöiden kanssa.

Youtube / Tasty

Youtube / Tasty

Katso valmistusohjeet alapuolelta!

https://www.youtube.com/watch?v=JBdZRyDtm8Y

En tiennyt, että creme bruleen valmistaminen on näin helppoa. Jaa resepti myös ystävällesi!

Kommentit

kommenttia