Mehevä hedelmäkakku kruunaa jouluaterian.

Jouluna tulee harvemmin leivottua muuta kuin tähtitorttuja ja pipareita.

Jälkiruokapöydässä olisi silti kiva tarjoilla esimerkiksi jouluinen kakku, joka ei ole liian makea tai raskas.

Tässä erinomainen resepti niille ihmisille, jotka ajattelivat leipoa joulun aikana kakun jälkiruoaksi!

Tarvitset:

  • 1 kilo kuivattuja hedelmiä
  • 5 dl mehua (videolla mies käytti trooppista sekoitusta)
  • 5 dl itsestään kohoavaa vehnäjauhoa

Toimi näin:

  1. Kaada kuivattu hedelmäsekoitus kulhoon ja lisää mehu. Sekoita ja anna mehun imeytyä 2 tunnin ajan.
  2. Lisää vehnäjauhot (voit myös käyttää tavallista vehnäjauhoa, mutta tarvitset 2 rkl leivinjauhetta).
  3. Levitä taikina vuokaan ja paista 140 asteisessa uunissa noin 2 tunnin ajan.

Voit katsoa ohjeet oheiselta videolta!

Hedelmäkakku on mehukas, edullinen ja ennen kaikkea helppo valmistaa kiireen keskellä.

Kommentit

kommenttia