Moni arkinen herkku sisältää yllättävän paljon kalorita ja piilosokeria. Korvaa nämä niin laihdut lähes huomaamattasi!

 

1. Mysli

  • Erilaisia myslejä markkinoidaan usein niiden terveellisyydellä. Todellisuudessa ne ovat monesti melkoisia sokeripommeja. Paremman startin saat aamuusi kun keität itsellesi perinteistä kaurapuuroa. Kaurapuurosta saat enemmän hitaasti imeytyvää energiaa ja kuitua. Makua voit tuunata esimerkiksi pakastemarjoilla. Katso täältä mallia!

 

2. Munasämpylä

  • Kananmuna on lähes täydellinen aamiaisherkku, mutta sämpylä ei niinkään. Korvaa sämpylä tuoreilla kasviksilla – näin saat kananmunaproteiinin kaveriksi kuitua hieman terveellisemmässä muodossa.

 

3. Makeutetut jogurtit

  • Makujogurtit sisältävät valtavasti sokeria. Suosi mieluummin kreikkalaistyyppistä, maustamatonta jogurttia. Lisää jogurtin päälle pähkinöitä ja tilkka hunajaa makeutukseksi.

 

4. Lehtisalaatti

  • Lehtisalaatti on vakioelementti lähes kaikenlaisissa salaateissa, mutta se ei lisää annokseen oikeastaan mitään: Ei makua eikä juurikaan terveellisiä hivenaineita. Korvaa lehtisalaatti pinaatilla – siitä saat tuhdisti rautaa.

 

5. Perunamuusi

  • Varsinkin kuoreton peruna on ravinneominaisuuksiltaan melko köyhä. Korvaa siis peruna kukkakaalilla! Tuloksena on jopa kermaisampi muusi, joka maistuu lähes minkä tahansa ruokalajin kyytipoikana.

 

6. Välipalapatukka

  • Onko tapanasi ostaa silloin tällöin suklaapatukka hiukopalaksi? Kokeile ennemmin pähkinöitä. Ne pitävät nälän loitolla seuraavaan kunnon ateriaan asti ja sisältävät runsaasti mm. kuitua ja proteiinia.

 

7. Jäätelö

  • Heitä muutama banaani pakastimeen. Kun makeannälkä yllättää, ota pakastettu banaani ja laita se tehosekoittimeen. Näin saat valmistettua ”jäätelöä” jota ei ole liialla sokerimäärällä tai luonnottomilla lisäaineilla pilattu!

 

 

Katso myös: Lisää ruokaan ja laihdutukseen liittyviä juttuja

Lähde: Terve.fi

Kuva: Slick

Kommentit

kommenttia