Pietarsaarelainen Friends & Brgrs -hampurilaisravintola laajenee Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Ensimmäinen ketjuravintola avataan luonnollisesti Helsinkiin. Se on määrä avata ovensa ensi vuoden keväällä.

Yrittäjä Saul Mäenpään mukaan Friends & Brgrs ei ole tavallinen pikaruokaravintola, eikä myöskään tyypillinen a la carte-ravintola, vaan jotain siltä väliltä. Mäenpää käyttää konseptista nimeä ”fast casual”. Tämä tarkoittaa, että asiakas tekee tilauksen kassalla ja hakee valmiin ruoan myös sieltä. Ravintoloissa tullaan kuitenkin painottamaan raaka-aineiden laatua ja kotimaisuutta enemmän kuin tavallisissa hampurilaisravintoloissa.

 

Luvassa superrapeita ranskanperunoita?

Mäenpää toteaa, että juustoja lukuunottamatta kaikki raaka-aineet ovat kotimaisia. Ne pyritään myös hankkimaan mahdollisimman läheltä, kuten oheisella videolla esitellyt, Kalajoelta hankitut ranskisperunat. Nämä ranskanperunat eivät olekaan ihan tavallisia – ne valmistetaan kuuluisalla triple cook -metodilla, jota ei tiettävästi ole käytössä missään muussa hampurilaisravintolassa Suomessa.

 

 

Katso myös:

Lähde: Makuja.fi

Kommentit

kommenttia