Nyt kaikki grillauksesta, oluesta ja olutgrillauksesta innostuneet voivat onnitella itseään.

Journal of Agricultural and Food Chemistry -lehden tutkimuksessa todetaan, että lihan marinointi oluella näyttää vähentävän merkittävästi grillattavaan lihaan muodostuvia polyarvomaattisia hiilivetyjä eli PAH-yhdisteitä. PAH-yhdisteet ovat karsinogeeneja, jotka aiheuttavat mm. syöpää.

Kokeessa käytettiin porsaan ulkofileetä, joka oli jaettu neljään vertailuryhmään: marinoimaton, tummassa oluessa marinoitu, pilsnerissä marinoitu ja alkoholittomassa pilsnerissä marinoitu. Parhaiten toimi tumma olut, joka vähensi PAH-yhdisteiden määrää jopa 53 %. Alkoholiton pilsneri tuli testissä toisena, vähentäen PAHien määrää 25 %. Tavallinen pilsner pärjäsi huonoiten, lukemalla 13 %.

Ei siis muuta kuin kauppaan, Guinnessia kauppakassiin ja grillaamaan vaikka oluttölkki-kanaa tai Juicy Lucy -Guinness-burgeria!

Lähde: Pacific Standard Magazine

Kommentit

kommenttia