Ulkofileepihvisalaatti on karppaajan unelma.

Siinä ei ole yhtään turhaa hiilihydraattihöttöä, vain hyviä aminohappoja, proteiinia, vitamiineja ja tärkeitä hivenaineita. Oheisella videolla Gordon Ramsay näyttää miten pyöräytetään mehukas pihvisalaatti alta aikayksikön. Alla muutamia vinkkejä videolta pihvin paistamiseen ja salaatinkastikkeeseen liittyen.

Pihvin paistaminen Gordon Ramsayn tyyliin:

  • Ota ulkofilee jääkaapista 20 minuuttia ennen paistamista. Näin pihvi kypsyy nopeammin ja paremmin.
  • Mausta pihvit ennen paistamista. Painele suola ja pippuri sisään pihviin.
  • Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä ja esilämmitä se. Pannun kuuluu sihistä kun laitat pihvit siihen.
  • Pihvit tulisi optimitilanteessa saada paistettua kääntämällä niitä vain yhden kerran. Paista kumpaakin puolta 2,5 minuuttia.
  • Pidä pihviä sivuttain kokkauspihdeillä ja sulata pihvin reunassa oleva rasva pannulle. Näin saat pihviin huomattavasti lisää mureutta.
  • Pihvit saavat näyttää hieman raaoilta pannuilta poisotettaessa, koska ne jatkavat kypsymistään vielä lautasellakin.
  • Kaada paistinpannulle jääneet rasvat pihvien päälle – älä tuhlaa hyvää rasvaa!

Salaatinkastikkeeseensa Ramsay käytti seuraavia raaka-aineita:

  • chili
  • valkosipuli
  • palmusokeri
  • kalakastike
  • mehu tuoreesta limetistä

Katso videolta tarkemmat ohjeet ja vaiheet!

Katso myös:

Lisää Gordon Ramsayta

Lisää salaattireseptejä ja -inspiraatiota

Lisää vinkkejä täydellistä pihviä varten

Kommentit

kommenttia