Laihduttajat huomio!

Salk Instituten julkaiseman tutkimuksen mukaan laihtumisen kannalta tärkeintä ei näytäkään olevan se mitä syöt, vaan se milloin syöt. Kulutetuilla kaloreillakaan ei siis niin paljon merkitystä kuin syömisaikataululla.

Tutkimus suoritettiin hiirikokeilla, ja havainnot olivat varsin vakuuttavia: Rajoitetun ajan ruokavaliolla olleet hiiret olivat säännönmukaisesti sekä laihempia että paljon parempikuntoisia kuin hiiret, jotka saivat syödä kellon ympäri.

Mikä sitten on laihduttamisen kannalta optimaalinen aika syödä? Tutkimuksen mukaan kaikki päivän ateriat tulisi syödä 9 – 12 tunnin sisällä. Tämä tarkoittaisi siis esimerkiksi sitä, että jos syöt aamupuuron seitsemältä, niin sinun ei tulisi syödä mitään enää iltaseitsemän jälkeen.

Taikasana: aineenvaihdunta

Tutkimuksen tulosten mukaan laihduttamisessa avainasemassa on kehon aineenvaihdunta. Kun syömistä rajoitetaan tiettyihin aikaraameihin, keholla on riittävästi aikaa prosessoida päivän aikana syödyt ateriat. Tärkeintä ei ole koska syö, kunhan pitää riittävän pitkiä taukoja syömisessä.

Ei kuitenkaan haittaa jos tulee välillä retkahdettua: tutkimuksessa ei havaittu merkittävää vaikutusta sillä, jos viikonloppuisin sattuisikin syömään kellon ympäri!

Lähde: FoodBeast / Iltalehti

Kommentit

kommenttia