Tutkimus kertoo mullistavaa tietoa verenpaineen hallinnasta; tulosten mukaan suola ei näytäkään olevan syypää korkeaan verenpaineeseen. Pääsyyllinen korkeaan verenpaineeseen onkin kalium, jota useimmilla verenpainetaudista kärsivillä ei ole kehossaan tarpeeksi.

Tutkimukseen osallistui yli 2 100 tyttöä, jotka olivat kokeen alussa 10-vuotiaita. Tutkimuksessa tyttöjen ruokavaliota ja terveydentilaa seurattiin kymmenen vuoden ajan. Tuloksista havaittiin, että kaliumpitoisten välipalojen ja ruokien syöminen ehkäisi verenpaineen nousemista tehokkaammin kuin suolan eli natriumin välttely.

 

 

Banaani ja avokado auttavat paremmin kuin suolan vähentäminen

Tutkimusta johtanut professori Lynn L. Moore kommentoi tuloksia: ”Tulokset ovat merkittäviä, koska ravitsemussuositukset ovat tähän asti perustuneet suolan rajoittamiseen verenpaineen hoidossa.”

Hyviä kaliuminlähteitä ovat mm. banaani, avokado ja jogurtti.

 

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

 

Lähde: Terve.fi

Kommentit

kommenttia