Helsingin Sanomat uutisoi tuoreesta yhdysvaltalaistutkimuksesta, jossa havaittiin resveratroli-yhdistettä sisältävien ruokien ehkäisevän lihomista koe-eläimissä. Tutkimustuloksista nähtiin, että resveratrolia saaneiden hiirien rasvakudokset muuttuivat niin, että kaloreita polttava ruskea rasvakudos lisääntyi valkoisen, energiaa varastoivan ja vyötäröllä näkyvän rasvan kustannuksella. Resveratroli kavensi siis koe-eläinten vyötäröitä ja teki niistä terveempiä.

 

Resveratroli – hedelmien ja punaviinin sisältämä ihmeaine

Resveratrolia on paljon erinäisten hedelmien kuorissa: Etenkin punaisten rypäleiden ja omenoiden kuorissa. Myös mustikat, mansikat ja vadelmat ovat hyviä resveratrolilähteitä.

Jos resveratrolia haluaa nauttia nestemäisenä, niin punaviini on (kohtuullisesti nautittuna) hyvä valinta. Se sisältää valkoviiniä enemmän resveratrolia, koska punaviinin valmistuksessa rypäleitä ei kuorita.

Jälkiruoista maapähkinävoi ja tumma suklaa kuuluvat resveratrolipitoisimpiin herkkuihin.

 

 

Katso myös:

Maapähkinävoiherkkuja

Lisää laihdutusasiaa

 

 

Lähde: HS, LiveScience

Kommentit

kommenttia