Liian railakas oluenjuonti voi tunnetusti viedä muistin.

Silti yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan oluen kohtuukäyttö saattaa jopa parantaa aivotoimintaa pitkällä aikavälillä. Vaikutuksen takana on xanthohumol -niminen yhdiste, jota on oluen sisältämässä humalassa.

Tutkimuksessa selvitettiin xanthohumol -yhdisteen vaikutuksia laboratoriorottien aivoihin. Osoittautui, että yhdiste ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia solumuutoksia aivosoluissa. Yhdiste voi tutkijoiden mukaan ehkäistä täten myös Alzheimerin ja Parkinsonin tautien kaltaisia, peruuttamattomasti eteneviä aivosairauksia.

Rohkaisevista tutkimustuloksista huolimatta kannattaa muistaa että alkoholin hyödyt häviävät nopeasti kohtuukäytön rajojen ylityttyä.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja
Lisää olutasiaa
Lisää asiaa alkoholista

Lähde: FoodBeast

Kommentit

kommenttia