Ilouutisia juuston ystäville: tutkimus kertoo, että juuston syönti voi auttaa laihduttamisessa!

The Journal of Agriculture and Food Chemistry -lehdessä julkaistussa pienimuotoisessa tutkimuksessa Kööpenhaminan ja Aarhusin yliopistojen tutkijat selvittivät 15 koehenkilön ”juustoaineenvaihduntaa”. Koehenkilöt – kaikki miehiä – elivät kahden viikon ajan joko juustopainotteisella tai kokonaan juustottomalla ruokavaliolla.

Tutkimustulosten mukaan juustoa syövillä koehenkilöillä oli kahden viikon jälkeen hyvin erilainen bakteerikanta suolistossaan kuin juustottomilla koehenkilöillä. Juustoa syöneillä miehillä oli erityisen paljon butyraatti-nimistä yhdistettä suolistossaan. Butyraatin on aiemmissa tutkimuksissa todettu tietyissä olosuhteissa vilkastuttavan aineenvaihduntaa ja ehkäisevän ylipainon kertymistä.

Ennen kuin ryntäät kaupan juusto-osastolle, niin on kuitenkin syytä muistaa kohtuus myös juuston popsimisessa – juustot kun eivät ole kaloripitoisuudeltaan mitään laihdutustuotteita!

Katso myös:
Juustoisia herkkuja

Lähde: Independent

Kommentit

kommenttia