Michiganin Yliopistossa julkaistun tutkimuksen mukaan juuston addiktoivuus saattaa olla samaa luokkaa kuin heroiinin.

 

 

Kaseiini ja rasva saavat aivot sekaisin

Yllättävä vaikutus johtuu kaseiini-proteiinista, joka konsentroituu juuston valmistusprosessin yhteydessä. Kaseiinin addiktoivat ominaisuudet eivät pääse oikeuksiinsa maidossa, koska siinä ne ovat huomattavasti laimeammassa muodossa kuin juustossa. Juustossa kaseiini puolestaan konsentroituu, kun maito ja vesi suodatetaan pois ja jäljelle jää vain rasvaa ja proteiinia.

Rasva ja kaseiini vapauttavat aivoissa hyvänolonhormoni endorfiiniä, mikä selittää addiktion synnyn. Tutkimuksessa selvitettiin myös mitkä ruoat ovat kaikkein addiktoivimpia, ja listan kärkeen kiilasi pizza – juuston ansiosta totta kai.

 

 

Katso myös:

Juustoisia herkkuja

 

 

Lähde: KCCI

Kommentit

kommenttia