Riisin sisältämät myrkyt ovat haitaksi ihmisille – näin huuhtelet suurimman osan pois!

Riisi on yleisin ravinnonlähde maailmassa ja sitä syövät päivittäin jopa miljardit ihmiset. Riisin haittapuoliin lukeutuva arseeni on myrkky, joka aiheuttaa muun muassa syöpää. Arseenia joutuu riisin sekaan kuljetukset ja torjunta-aineiden myötä. Myrkky on kuitenkin mahdollista liottaa pois riisistä.

Katso alapuolelta menetelmät, joilla pääset eroon suurimmasta osasta arseenia:

Ensimmäisessä metodissa Andy lisäsi vettä tuplasti riisin verran ja antoi veden haihtua kiehumisen aikana kattilasta. (yleisin metodi)

Toisessa metodissa Andy otti vettä viisinkertaisen määrän riisiin verrattuna, jotta se puhdistuisi. Koe osoitti, että riisin arseenitasot olivat lähes puolittuneet.

Kolmannessa metodissa Andy antoi riisin liota astiassa yön yli. Riisin arseenitasot olivat pienentyneet 80 prosentilla.

Näin valmistat riisin terveellisemmin:

  • Ota sopiva määrä riisiä, jonka aiot keittää
  • Liota riisiä vesiastiassa yön yli
  • Huuhtele riisiä, kunnes huomaat, että vesi ei ole enää sameaa
  • Siivilöi kaikki vesi pois riisin seasta
  • Laita vettä kattilaan viisinkertainen määrä riisiin verrattuna. Laita hellasi täydelle teholle ja lisää suolaa.
  • Laita kansi kattilan päälle, kun vesi alkaa kiehua. Pienennä lieden lämpö lähes minimiin.
  • Keitä alimmalla lämmöllä 10-15 minuutin ajan.
  • Käytä haarukkaa, jotta saat riisistä ilmavaa

Lähde: Telegraph.co.uk

Kommentit

kommenttia