Kannattaako suolaa lisätä ruokaan ja ruoanlaiton alkuvaiheissa, vai vasta lopuksi?

America’s Test Kitchen -kanavan videolla annetaan kysymykseen selkeä vastaus: oikea tapa on lisätä suola aluksi.

Syy on se, että lämmitettäessä ruoka imee suolan itseensä tehokkaimmin – tuloksena tasainen ja sopivan suolainen maku.

Jos suolan sen sijaan lisää vasta lopuksi, suola ei luonnollisestikaan ehdi imeytyä ruokaan. Tällöin suola jää lillumaan ruoan pinnalle ja aiheuttaa epämiellyttäviä tuntemuksia tullessaan kosketuksiin kielesi kanssa.

Jos kuitenkin suosit ruoan suolaamista vasta lopuksi, niin kannattaa käyttää vähemmän suolaa kuin reseptissä suositellaan. 25 – 30 % suositellusta määrästä riittää. Loput määrästä voi tarvittaessa lisätä omatoimisesti ruokapöydässä.

Katso video yllä!


Katso myös:
Lisää vinkkejä
 

Kommentit

kommenttia