Joskus parhaistakin raaka-aineista valmistettu keitto voi maistua tylsältä ja tasapaksulta. Tässä muutama idea keiton pelastamiseksi.

1. Lisää happamuutta

Etenkin monet liha- ja papukeitot saattavat kaivata hieman happamia aineksia joukkoonsa, jotta maut pääsevät kunnolla esille. Kokeile siis lisätä esimerkiksi tilkka (1 tl) etikkaa tai sitruunamehua keittoon. Sekoita ja maista välillä. Lisää jos tarpeen.

2. Lisää täyteläisyyttä

Monenlaiset tuorekeitot saavat uutta potkua ja täyteläisyyttä, kun niihin lisää jogurttia, crème fraîchea tai smetanaa.

3. Timjami

Timjami piristää keittoa kuin keittoa. Timjami kannattaa lisätä keittoon kokonaisena vartena – lehdet irtoavat itsestään ja varren voi korjata keitosta pois ennen tarjoilua.

4. Hapankaali, suolakurkku

Yllätyitkö? Hapankaali ja suolakurkut voivat toimia yllättävän hyvin esimerkiksi linssi- tai papukeiton kanssa.

5. Juustonkuoret

Hieman kuivahtaneet juustonkuorenjämät (siis syötävät kuoret – huom!) kannattaa hyödyntää keitoissa. Ne tuovat makua ja pehmeämpää suutuntumaa keittoihisi.   Miten sinä piristät keittojasi?     Katso myös:

Lähde: TheKitchn / Iltalehti

Kommentit

kommenttia