Haaga-Helia -ammattikorkeakoulun Tuima-lehden toimittaja teki kokeen: Hän marssi Helsingin Kampin Lidliin yhdeksän jälkeen, nappasi hyllystä olutta ja siirtyi kassalle maksamaan ostoksiaan. Kolmena kertana viidestä toimittaja onnistui ostamaan kaljansa, vaikka lainsäädäntö kieltää alkoholin myymisen yhdeksän jälkeen.

Valviran linjauksen mukaan ostotapahtuma alkaa siitä kun asiakas ottaa oluen käteensä. Lainsäädännön mukaan myyjän on estettävä klo 21 jälkeen tapahtuvat alkoholiostotapahtumat – alkoholi ei siis saisi liikkua enää kaupasta minnekään tuon kellonajan jälkeen. Näin ei kuitenkaan näytä käyvän toimittajan testaamassa Lidl-myymälässä.

 

Kampin Lidlissä toimii vain myyjien omavalvonta

Kampin Lidlissä alkoholijuomia ei peitetä tai siirretä myymälässä yhdeksän jälkeen, vaan myyjillä on vastuu estää oluenjanoisia asiakkaita tuomasta kassalle alkoholituotteita. Useimmissa muissa kaupoissa alkoholijuomat peitetään rullaovella yhdeksän jälkeen. Tämän lisäksi monissa myymälöissä on klo 21 jälkeen tehdyistä alkoholiostoksista hälyttävät sensorit. Tällaiset kassajärjestelmät on Tuima-lehden haastatteleman Lidlin edustajan mukaan tulossa myös Kampin Lidliin, joten tämäkin porsaanreikä saattaa pian tukkeutua myöhäistä olutnautintoa himoitsevien harmiksi.

 

 

alkoholinappi

 

 

Lähde: Taloussanomat

Kommentit

kommenttia