Viskin hinta perustuu brändin lisäksi juoman ikään: Mitä kauemmin viski on seissyt tammitynnyrissä, sitä kalliimpaa se yleensä on. Tammitynnyrin seinistä erittyy vuosien varrella viskiin erityinen tammen aromi, jota viskiharrastajat ympäri maailmaa arvostavat.

Mitä jos prosessia voisikin hieman nopeuttaa ja ”huijata” hieman? Yhdysvaltalainen Tony Peniche pohti tätä kysymystä mielessään ja sai neronleimauksen: Tietysti niin voi tehdä – tarvitaan vain jonkinlainen tikku josta tammen aromit uuttuvat viskiin nopeammin.

Peniche kehitti erityisen ”viskitikun”, jossa tammen aromeja luovuttavien solujen pinta-ala on maksimoitu – näin aromit uuttuvat viskiin moninkertaisesti nopeammin kuin tammitynnyrin seinistä.

 

Kansa näyttää olevan Penichen kanssa yhtä mieltä tuotteen tarpeellisuudesta: Projektin Kickstarter-tavoiterahoitus on ylittynyt jo moninkertaisesti.

 

 

Katso myös: Lisää viski-inspiraatiota

Lähde: Makuja / Metro

Kommentit

kommenttia