Joskus käy niinkin hassusti, että viiniä jää tilkka pullon tai pahviboksin pohjalle. Jos viini jää pitemmäksi aikaa pakkaukseensa hapen kanssa tekemisiin, se muuttuu ikävän etikkaiseksi. Tämän kohtalon välttämiseksi viini kannattaa todella kaataa jääkuutiomuottiin tai -pussiin ja pakastaa. Jos käytät kuutiomuottia kuten videolla, laita muotti ilmatiiviiseen pussiin ennen pakastimeen laittamista.

Mitä viinijääkuutioilla voi sitten tehdä? Vaikka mitä! Monet risottoreseptit esimerkiksi vaativat juuri viinijääkuution verran valkoviiniä kastikkeeseensa. Punaviinistä saat esimerkiksi pihville kastikkeen, kuten oheisella videolla näytetään. Jäädytetyn viinipalan saa helposti pakastimesta suoraan pannulle – edes sulattaminen huoneenlämpöiseksi ei ole välttämätöntä.

 

Lähde: Ruokala.net, HyVee

Katso myös:

Kommentit

kommenttia