Jäätelö maistuu etenkin helteisinä kesäpäivinä, mutta joskus jäätelötötterö sulaa sormille hieman liian nopeasti. Onneksi tämä ongelma saattaa pian olla historiaa.

Dundeen ja Edinburghin yliopistojen tutkijat ovat löytäneet luonnollisen proteiinin, joka saa jäätelön sisällä olevan ilman, rasvan ja veden tarrautumaan toisiinsa kiinni entistä tiiviimmin – tuloksena jäätelö joka ei sula!

Tutkijoiden mukaan sama proteiini – työnimeltään BsIA – voisi tuoda sulamattomuuden lisäksi muitakin hyviä ominaisuuksia jäätelöön: Sen avulla jäätelö ei esimerkiksi muuttuisi ikävän rakeiseksi pakastamisen ja uudelleensulattamisen jälkeen.

Ihan ensi kesäksi innovaatio tuskin ehtii jäätelökioskeihin, sillä Telegraph-lehden mukaan proteiinin kaupallistamiseen menee tutkijoiden mukaan ainakin muutama vuosi.

 

Mitä sinä olet mieltä sulamattomasta jäätelöstä – olisiko sulamaton jäätelötötterö hyvä asia vai jäisitkö kaipaamaan sulan jäätelön nuolemista sormistasi?

 

 

Katso myös:

Lisää jäätelöinspiraatiota

 

 

Lähde: Telegraph

Kuva: Frühstückbeistefanie

Kommentit

kommenttia