Osaatko sinä toimia oikein rasvapalon syttyessä?

Kuten palomies oheisella videolla toteaa, kännyköiden yleistyminen on luultavasti ennaltaehkäissyt monta rasvapaloa, kun nykyisin lankapuhelimeen ei tarvitse enää rynnätä kesken munkinpaistopuuhien. Rasvan kanssa saa kuitenkin edelleen olla tarkkana, koska rasvapalo on yksi vaarallisimmista tilanteista mitä keittiössä voi sattua.

Tiedätkö miten toimia jos rasva leimahtaa liekkeihin? Jos päätät äkkipikaistuksissasi kaataa kattilaan vettä, on lopputulos kuten videolla: jos selviät itse hengissä niin keittiön sisustuksen saat ainakin laittaa uusiksi. Oikea toimintatapa on tukahduttaa liekit joko kattilan kannella tai sammutuspeitteellä. Pidä siis aina rasvaa lämmittäessäsi ulottuvillasi esine jolla voit peittää kattilan ja tukahduttaa palon.

Katso video yllä!

Lähde: Helsingin kaupungin pelastuslaitos, video: bassokajari

 

Katso myös:

Lisää Herkkusuun keittiövinkkejä

Kommentit

kommenttia